Бившият хотел „ДиМарио“ в Симитли става Център за социални грижи

Бившият хотел „ДиМарио“ в Симитли става Център за социални грижи

Бившият хотел „ДиМарио” в центъра на Симитли, който през последните десетина години работи като луксозен старчески дом „Заедно“, сменя отново предназначението си и вече ще е Център за социални грижи. Докато до момента пенсионерите плащаха за настаняването си в „Заедно“, като в зависимост от заявените услуги таксата стигаше до 700-800 лв. на месец, занапред за новите потребители на социалната услуга има опции да плаща държавата чрез Агенцията за социално подпомагане.

Собственикът на сградата – фирма „Зет Корпорейшън“ ООД, вече е готова детайлно с промените, които трябва да се направят в старческия дом, за да отговаря на нуждите на бъдещия Център за социални грижи. Те ще засегнат както партера, така и 3-те етажа на зданието, изграден върху площ от 653,2 кв.м непосредствено до кметството. Общата разгърната застроена площ на сградата е 1480 кв.м, в които на 3 етажа има 24 хотелски стаи със собствени санитарни възли, сауна със съблекални, фитнес, механа, лоби бар с мокър бюфет, кухня, ресторант, козметичен салон, библиотека, перално помещение, зала за компютърни игри, помощни и складови помещения.

Планираните промени са сауната да стане перално помещение, фитнесът да се преоборудва като сухо помещение, механата да стане склад, лоби барът – всекидневна, а ресторантът – столова. Козметичният салон ще се преоборудва в лекарски кабинет предвид нуждите на бъдещите потребители от здравни грижи, ще има и кабинет за кинезитерапия, информира „Струма“.

Сградата ще бъде с общ капацитет четиридесет и осем потребители и общо двадесет и пет души обслужващ персонал, работещ на смени.

Физическите собственици на бъдещия Център за социални грижи са Марио и Любомир Захаринови – синовете на бившата шефка на НАП в София Димитрина Захаринова, която е родом от Симитли. Докато Захаринова разработваше сградата като хотел, тя разчиташе особено на минералната вода в града. Успоредно със случайните туристи в хотела години наред в него почиваха и хора със заболявания по линия на НОИ. Преди 10 г. хотелът стана старчески дом, а сега предвид козметичните промени, които се налагат по помещенията, явно много скоро ще го видим и в новата му роля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *