Бербатов с опасения: БФС може да махне избора на президент

Бербатов с опасения: БФС може да махне избора на президент

Загубилият драматично за шеф на БФС Димитър Бербатов се опасява, че на предстоящия конгрес на 18 март на съюза, Изпълкомът може да премахне избора на президент като точка от програмата.

Той загуби от Борислав Михайлов, след което оспорва легитимността на избора.

„Може би тогава трябваше да съм още по-краен и директен на трибуната, но не си го позволих. Не си го позволих, за да могат да видят хората, присъстващите, сами да се убедят за какво става въпрос. И те се убедиха, тъй като впоследствие получавахме много обаждания, а и все още получаваме, от клубове, от отбори, които вече виждат за какво става въпрос и е ставало въпрос. Изразиха съжаление, че не се стигна до балотаж. Догодина, живот и здраве, вече картинката ще е различна“, заяви Бербатов пред БНР.

В момента екипът му събира декларациите от недоволните от управлението на Михайлов клубове, чрез които да се подсигури конгресът през март да е изборен.

„Конгресът е редовен, изборен, на 18 март вписан в Търговския регистър. Но един месец преди конгреса могат да се правят промени в дневния ред. Може да се промени. Това може да го промени, разбира се, Изпълкомът на БФС. И ние имаме такива подозрения, че може би, ще се опитат нещо такова. И за да не се стига до там – ето по закон и устав, както миналия път, декларации от клубовете се събират и да се състои изборен конгрес“.

На критиците, които твърдят, че поколението на Бербатов може да се провали, както златното поколение от 90-те, Митки отговори:

„Власт, пари и слава се управляват най-трудно. За мой късмет съм живял в чужбина и не само аз, Мартин и Стилян също сме видели как могат да се контролират тези неща. И с правилния екип и точните хора нещата ще се случат, категоричен е той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *