Бербатов: Светът ни се смее за случилото се в БФС

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов коментира в своя блог футболните събития от изминалата седмица. Бившият нападател на националния тим и „Манчестър Юнайтед“ взе отношение по темата с оттеглянето на оставката на Борислав Михайлов само ден, след като самият той обяви, че ще се кандидатира за шеф на родната централа.

Голмайсторът бе категоричен, че случилото се е „най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал“.

„Безочие, наглост, постановка… Взимам назаем само част от заглавията в медиите! Това, което се случи онзи ден, само ден след като аз казах, че се кандидатирам за президент на БФС, е най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал! И ако ние позволим това да се случи, значи ние сме глупаците. Това, което се случва, е подигравка с нашия занаят, с нашия любим спорт! Светът ни се смее. „Скай Спортс“ е в потрес.

Мен ме питат хора от чужбина: „Защо няма реакция на клубовете, след като искат промяна, а така се подиграват с тях?!“. Чудя се какво да им кажа. Нищо не е приключило, точно обратното! Сега започваме. Футболът ни е заложник на шепа хора, които си мислят, че може да правят каквото си искат. Казвам ви, че номерът им няма да мине! Нека бъдем заедно, нека бъдем за промяната“, ,призова Бербо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *