Бербатов в Русе: Конгресът ще бъде изборен!

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов говори пред медиите след срещата си с клубовете в Русе.

„Конгресът е насрочен за 18 март. Разбрах за прокрадващото се мнение, че няма да бъде изборен, но той е записан като такъв. Сроковете, в които можеше да се промени дневния ред са изтекли. Законово основание да го направят неизборен няма. Ако тръгнат да го правят, ще бъде по незаконен начин.

Очакваме всичко и нищо по-различно от миналия път. Преди малко пуснах едно клипче в социалните мрежи, за да обявя, че тръгваме на обиколка и че вчера пак имаше Изпълком, който беше мистериозен и потаен. Нищо не стана ясно. Имаше една точка от дневния ред, най-важната, а именно – организацията на Конгреса. Тя не е била гледана и не са взети никакви решения, а има само месец до провеждането му. Няма комисия, която да организира Конгреса, правилата не са ясни. Времето си тече. Все неща, които будят съмнение, че в БФС се готвят да няма изборен Конгрес. Но вече няма законово основание това да се случи. Ние все пак трябва да сме готови за абсолютно всичко“, каза Бербатов.

„Когато правиш всичко по правилния начин, няма какво да криеш, споделяш плановете и идеите си, тогава се получава. Някой от нещата, които ще кажем на клубовете са същите, които им казахме и преди, тъй като са част от нашата програма. Други пък сме надградили. И идваме най-вече да покажем уважение към тях. Когато си кандидат за президент и не представиш идеите си…някак си не ми се връзват нещата. Длъжен си да го направиш.

Който е бил на срещите ни с клубовете миналата година, знае, че това, което ние говорихме тогава сега БФС се опитва да го приложи. Като онлайн картотекирането, дигитализация на цялата федерация и т.н. Всичко го има в програмата ни, която я постнахме на нашия сайт, още когато дадох първата пресконференция. Т.е. ние предварително сме ги обявили тези неща, те са взети от нас, за да се симулира дейност, но всъщност са откраднати“, сподели бившият национал.

„Трудно е да кажа, кое би било първото нещо, което ще направя, ако спечели изборите. Живот и здраве да влезем във федерацията, да се запознаем с моментното състояние, да видим бюджета какъв ще бъде. Да структурираме така нещата, че да знаем кое изрядно и кое не. Да знаем какви договори са подписвани, кои от тях трябва да се прекратят и т.н. Все неща, които са от компетенцията на моя екип, защото аз не мога да кажа, че знам абсолютно всичко. Има хора, на които се доверявам и следвам. Все пак приоритет си остава и винаги е бил детско-юношеският футбол“, коментира още той.

„Всеки, който си върши съвестно работата е добре дошъл да остане“, каза Бербатов относно това дали би поканил Ясен Петров и Георги Иванов-Гонзо да останат на постовете си, след като и двамата обявиха, че ако Борислав Михайлов изгуби изборите, ще напуснат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post „Докладът“ от Испания: В “Барселонагейт” са изпрани над 5 млн. евро
Next post Ужасно! 200 българчета годишно се разболяват от рак