Белица се побратими с македонската община Чаир

Община Белица се сприятели с община Чаир, Скопие, Р Северна Македония.” Вчера имах честта и удоволствието да положим основите за едно бъдещо сътрудничество с водещата община в Скопие Чаир.

Заедно с колегата Висар Ганиу се разбрахме да кандидатстваме по европейски проекти и програми, които да водят до подобряване на благосъстоянието на общините Белица и Чаир, да засилим културното взаимодействие и да докажем на практика, че народите от двете държави се уважават, разбират и че евроатлантическия път на развитие на Балканите е без алтернатива.

Както в България така и в Северна Македония кметовете настояваме за по- голяма децентрализация на финансови средства и ресурси от централната власт към общините. Сплотяването между двете общини стана благодарение на Президента на Европейските либерали и Еврoдепутат от ДПС г-н Илхан Кючук, който е и докладчик на Европарламента за Северна Македония.

В края на ползотворния работен ден имахме и приятелска неформална среща с министър -председателят на Северна Македония г-н Димитър Ковачевски”, е написал кметът на Белица Радослав Ревански на фейсбук страницата на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Благоевградчанинът Георги Маламов спечели търг за общински имот във вилната зона на с. Изгрев
Next post Поставиха осветление край детски площадки в квартал „Струмско”