Беларуски опозиционер направи опит за самоубийство в съда

Беларуският опозиционер Степан Латипов опита да се самоубие в съд в Минск. Мъжът е забил химикалка във врата си. Опозиционерът е хоспитализиран.

Преди да направи опита за самоубийство, в съдебната зала той казва на баща си, че е бил притиснат да признае вината си по скалъпени обвинения Беларуският опозиционен канал Nexta Telegram публикува видео, което показва как обвиняемият Латипов лежи на пейка в съдебната зала след като се самонаранява, използвайки като оръжие химикалка.

Латипов е бил откаран в болница и в задоволително състояние след операция. Той е обвинен в създаването на опозиционни социални медии и в оказване на съпротива срещу полицията по време на ареста му миналия септември. Той отрече всички обвинения.

Латипов се е намушкал, след като баща му е дал показания в съдебната зала, според белоруската правозащитна група „Вясна“. В съобщението се казва, че по-рано Латипов е бил чут да казва на баща си, че органите на реда са го заплашили да го накажат физически, ако не е признае вината си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *