Без справедливост: Спират делата на Каплата, Янек така и не е намерен

Районна прокуратура – Кюстендил прекрати производството по едно от двете т.нар. “студени ” дела срещу задържания под домашен арест Васил Капланов-Каплата, пише Struma.bg.

Те бяха възобновени за разследване по искане на гл. прокурор Иван Гешев малко след като гръмна скандалът с изчезването на дупничанина Янек Миланов.

Срещу него има образувано и друго производство от 2013 година за нанасяне на лека телесна повреда.

На 30 март 2021 г. Васил Капланов е получил постановлението на Районна прокуратура – Кюстендил за прекратяване на едно от наказателните производства срещу него.

В момента той е под домашен арест заради закана за убийство срещу председателя на мотоклуб “Неразделни братя” в Дупница Димитър Недев.

Преди 10-ина дни срещу Капланов тръгна и делото за притежание на 115 патрона без разрешително, но той поиска отвод на съдията по делото и то беше отложено.

Каплата стана обект на полицейско разследване след изчезването на 43-г. Янек Миланов. За последно той е бил на среща с Каплата и оттогава няма следа от него. Разследването беше иззето от РУ- Дупница и по случая от няколко месеца работят столични криминалисти.

На няколко пъти те правиха обстойни огледи на автомобилите на Капланов и съпругата му. Конна полиция и жандармерия обходиха нивите край село Крайници. Водолази от Монтана многократно издирваха тялото на Янек в язовир “Дяково” и във водоеми край село Крайници и село Самораново, но резултат няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *