Без проблеми стартира изборния ден в Пиринско, всички машини са доставени

Изборният ден в Пиринско започна нормално и първите гласоподаватели вече упражниха правото си на вот. Засега няма данни за сериозни нарушения и проблеми. Всичките 450 машини, предназначени за гласуване, вече са доставени в 14 – те общини в областта, забавяне е имало в Петрич, Гоце Делчев и Гърмен.

Преди отваряне на секционните избирателни комисии е направено измерване на температурата на всички членове на комисията. Имащите право на глас в Благоевградска област да около 313 408. Доставените бюлетини са 320 000.

Разкритите избирателни комисии са 571. В 450 секции ще може да се упражни и машинно гласуване. Образувани са 7 избирателни секции за гласуване на карантинирани лица, като две от тях са в Благоевград, съобщи Йордан Симонски, заместник-председател на РИК-Благоевград. В областния център около 80 карантинирани избиратели са заявили желание да гласуват.

276 са кандидатите за народни представители в областта. Общо регистрираните листи в РИК-Благоевград са 31. За доверието на избирателите днес се бори и един независим кандидат-депутат. Всички участници в днешната изборна надпревара ще се състезават за 11 мандата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *