Без изненада! Слави не иска да е и депутат, след като се скри два месеца

Без изненада! Слави не иска да е и депутат, след като се скри два месеца

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви официално, че няма да се кандидатира за депутат в следващия парламент и хвърли бомбата, че може да носи отговорност и от една друга институция. „Но за това… като му дойде времето“, както сам се изрази. Засега не е ясно дали има предвид президентския или премиерския пост или нещо съвсем друго.

Ето и какво написа Слави Трифонов във фейсбук малко след 10 часа тази сутрин:

„Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора е сакрално важно. В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно.

Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно.

И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“ въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.

Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят. Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *