БДЖ организира пътуване с парен локомотив по теснолинейката

БДЖ организира пътуване с парен локомотив по теснолинейката

БДЖ организира няколко пътувания с парен локомотив в началото на юни. Първият курс на влака ще бъде на 1-ви юни – по повод Международния ден на детето. За всички деца до 7-годишна възраст пътуването ще бъде безплатно. В края на седмицата, през почивните дни на 4-и и 5-и юни, теглената от парен локомотив теснолинейна композиция отново ще пропътува разстоянието от Септември до Велинград, и след престой от малко повече от два часа в курортния град, ще отпътува обратно за Септември, съобщи news.bg.

Атракционният влак ще тръгва от Септември в 09:15 ч. и ще пристига във Велинград в 12:02 ч., съобщиха от БДЖ. По време на пътуването композицията ще има две спирания в посока Велинград – на гарите Варвара и Долене, където пътниците ще могат да наблюдават и снимат красивите гледки.

Отпътуването от Велинград ще е в 14:15 ч. Предвиден е кратък престой в гара Цепина, където се намира музеят на теснолинейката. Пристигането в Септември ще е в 15:54 ч. Влакът ще пътува с пет стандартни пътнически вагона и един вагон бистро.

Цената на билета в една посока е 23.50 лв. с включено запазено място. За децата до 7-годишна възраст ще се заплаща единствено 0.50 лв. за запазено седящо място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.