Бащата на убитите деца в Сандански се изправи пред съда

Бащата на убитите деца в Сандански се изправи пред съда

До месец Окръжният съд в Благоевград трябва да се произнесе остава ли в сила решението на Районния съд в Сандански, който забрани на Георги Трайков, баща на жестоко убитите деца в Сандански, да доближава до майката Кристина Дунчева.

Съдебното решение дойде, след като беше образувано дело за домашно насилие по жалба на Кристина. В нея тя посочва, че е тормозена от мъжа си и физически, и психически, а тормозът продължил дълги години, предава БНТ.

Днес Георги Трайков за пръв път влезе в съдебна зала. Пред тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград той и адвокатът му са настояли да бъде отменено решението на съда в Сандански с мотив, че то е незаконосъобразно и необосновано. На излизане от съдебната палата Трайков отказа коментар пред медиите.

Кристина Дунчева, която е единственият задържан във връзка с убийството на двете ѝ деца, вече втори месец е настанена в психиатрична клиника в Ловеч.

На 8 април в лечебното заведение Кристина ще бъде разпитана във връзка с започнало досъдебно производство за закана за убийство.

То се ръководи от районната прокуратура, която се е самосезирала по жалба на Кристина Дунчева от 5 октомври 2020 година, каза днес адвокатът на жената Маньо Алексиев.

В жалбата си тя е посочила, че бащата на децата ѝ Георги Трайков, с когото по това време живеела на съпружески начела, е отправял закани за убийство към нея и близките ѝ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *