Барикади срещу полицията на тайно парти в столичен ресторант

Барикади срещу полицията на тайно парти в столичен ресторант

Полицията прекъсна тайно парти в София, провеждано докато все още е в сила забраната ресторанти да работят. Акцията се случва само три дни преди отварянето на всички заведения в страната от 1 март. Това съобщи бТВ.

По сигнал на bTV в столичен ресторант полицията открива повече от 40 души, които са се събрали в петък вечер в нарушение на COVID мерките. Действието се развива в 21 часа, официалният вход е затворен, но това не спира желаещите. След инструкции на охраната – скъпите автомобили паркират и клиентите влизат през задния вход.

Охранителите заявяват пред камерата, че автомобилите са на хора, които живеят в близката кооперация, и собствениците не са гости на ресторанта. Заради плътните черни завеси по нищо не личи, че заведението работи.

Журналистическият екип търси здравните власти, но на телефоните на РЗИ-София никой не отговоря. От полицията обаче се отзовават веднага – 3 микробуса и множество униформени служители завардват всички входове.

Няколко часа по-късно, вече след полунощ, барикадиралите се хора от тайното парти вече искат да си тръгнат. Някои от тях успяват да заблудят полицаите и да се измъкнат с автомобилите си, други обаче остават затворени вътре. Други се скриват в градината. Стига се и до словесни обиди.

12 души успяват да си тръгнат, но на повечето са съставени актове за неспазване на мерките. А Икономическа полиция започва проверка на заведението.

Оказва се, че негов собственик е Симеон Щерев-младши, син на легендарния треньор по борба Симеон Щерев. Засега той отказва коментар, но телевизията му е отправила покана за интервю, в което да изложи гледната си точка по казуса.

Час преди проверката в социалните мрежи от ресторанта публикуват пост:
„Докато всички търпеливо чакахме…
За да опитате неповторимия му вкус
Първокласното ни месо зрееше!
Дългоочаквано завръщане на 1 март!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *