Банско става домакин на най-дългия джаз фестивал у нас

Най-дългият джаз фестивал в България – Банско Джаз Фест ще започне на 7 август и ще продължи цели осем дни, като ще обхване два наситени с музика уикенда.

През тази година Банско си поставя амбициозната цел да срещне изпълнители и публика на една особено емоционална сцена, тъй като джаз фестивалът е едно от малкото летни събития, които ще протекат с подобен мащаб в пост-пандемичната обстановка. Гости на събитието ще бъдат, както емблематични за българския джаз гласове, така и редица силно разпознаваеми балкански изпълнители.

„Летният джаз фестивал е от изключително значение за Община Банско. За нас е особено важно в тази пост-пандемична обстановка да възродим традицията и да дадем нов тласък в организацията на фестивала. През тази година си поставяме амбициозната цел любимото на мнозина лятно събитие да се превърне в най-дългия джаз фест у нас. На ценителите на интелигентната музика предоставяме два уикенда, в които могат да преживеят отново любимото си лятно изживяване“, коментира кметът на Община Банско Иван Кадев.

Всички концерти в рамките на осемте фестивални дни са с начален час 20:00 часа, което позволява по-лесното планиране за посетители от различни краища на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *