Банско плаща над 8 милиона за ремонт на улици и паркинги, в строеж на площадки

Банско плаща над 8 милиона за ремонт на улици и паркинги, в строеж на площадки

С бюджет от 29 047 047 лева ще разполага тази година Община Банско. Инвестиционната програма е в размер на 8 281 686 лв., като капиталовите разходи в града ще са 6 890 769 лв., а в град Добринище – 1 109 824 лв. Само 444 184 лева са от собствени приходи.

В една трудна година, предхождана от небивал досега колапс на бизнеса, Община Банско ще реализира програма, която ще подобри инфраструктурата, условията за живот, за развитие на местния бизнес и за превръщане на двата курорта – Банско и Добринище, в целогодишни туристически дестинации. Инвестиционна програма ще има благодарение на целевите средства, които правителството отпусна на общината за рехабилитация на улици и за реализиране на проекти.

Изготвянето на инвестиционната програма на Община Банско е на базата на ангажиментите, поети от общинската управа към жителите на общината за подобряване състоянието на уличната мрежа в населените места и промишлените зони, укрепване корита на реки, поддържането на полски пътища, вади и напоителни канали, подобряване водоснабдяването, озеленяване, изграждане на спортни площадки за обществено ползване и на паркинги.

В окончателен вид програмата бе изготвена след допитване до жителите на общината. В проведената онлайн анкета постъпиха многобройни предложения за най-неотложните инвестиционн и ремонтни дейности, повечето от които са предвидени за 2021 г., а останалите ще бъдат заложени в бъдеще. Инвестициите ще променят визията на община Банско и ще подобри качеството на живот в нея.

Заложен е ремонт на уличната мрежа в Банско на стойност над 2 млн.лв. С тези средства ще се ремонтират изцяло или част от улиците „Неофит Рилски”, „Христо Чернопеев”, „Пейо Яворов”, „Пито Гули”, „Кирил и Методий”, „Цар Иван Асен II”, „Христо Матов”, „Хаджи Димитър”, „Братя Велеганови”, „Капитан Петко Войвода”, „Места”/междублоковите пространства/, „Иван Михайлов”, „Шинова ела”, „5-ти Октомври”, „Бяло Море”, „Никола Вапцаров”, „Глазне”, „Стефан Стамболов”, „Беласица”, ”Димитър Талев”; улици в промишлените зони „Забиница”, „Рупчовец”, „Черешата” и „Север”. Със 165 хил.лв. ще бъде извършен ремонт на три общински паркинга – два на ул. „Гоце Делчев” и един на ул.”Глазне”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *