Банско опустя: И пистите, и кръчмите са празни

В последните дни топ курортът Банско не прилича на себе си. Градчето е тотално опустяло в последните дни, вместо да е пълно с туристи и скиори, които да се насладят на снежните писти в края на зимния сезон. Дори в почивните дни около националния празник 3-и март, средището на зимните спортове се оказа полупразно и част от хотелите буквално работиха на мускули.

Улиците на курорта, свикнали на тълпи от хора, сега са тихи като от времето на соца.

„Никога не сме виждали Банско такова. Човек не може да срещнеш по улиците, празно е.”, изненадани са малкото туристи, дошли на почивка. Скиорите обаче са доволни, че няма блъсканица на лифтовете и могат спокойно да покарат по чистите писти, които в момента са в перфектно състояние. На пълен капаците работят и влековете и лифтовете.

Дори прочутите в курорта кръчми, които събираха огромен брой клиенти даже в епидемията, сега стоят с празни маси, защото посетителите са твърде малко. В механите има все пак има хора, но и дума не може да става за сравнение с предишната атмосфера. „Страх ги е туристите, въпреки че се спазват мерките. Вероятно по-нататък ще дойдат”, предполагат сервитьорите по заведенията.

Посетителите, осмелили се да похапнат и пийнат в кръчмите, уверяват, че заведенията са много стриктни с мерките – масите са отдалечени една от друга, келнерите са с маски, а хигиената – безупречна.

Преди епидемията, в последните години, Банско винаги се пукаше по шевовете всяка зима, особено през уикенда и по време на ученическите ваканции. Сега обаче ситуацията е съвсем друга и отливът е огромен, тревожат се туристическия бранш в градчето на Вапцаров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *