Банско и Велинград хит сред туристите през февруари

Ски курортът Банско и Велинград са най-посещаваните дестинации от туристите през февруари. След тях се нареждат Боровец и Пампорово, сочат данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ)

Въпреки засиленият интерес, зимните курорти като цяло отбелязват драстични спадове спрямо 2019 г. Данните за февруари показват, че Банско е посетен от около 30 000 туристи – предимно българи. Окончателни данни за другите ни зимни курорти все още липсват, но се предполага, че в Боровец и Пампорово са отседнали под 28 000 туристи. Ски комплексите остават сериозно засегнати от липсата на чужди туристи, пише travelnews.bg.

Велинград пък е сред най-посещаваните курорти в България. СПА столицата на Балканите за трети пореден месец излиза на челно място в класацията. През втория месец от новата година дори се наблюдава ръст на посетителите – докато през януари те са били 25 000, месец по-късно са скочили с 4 000.

СПА курортът Хисаря също се изкачва в класацията с 8 500 гости през февруари 2021 г. при 6 800 туристи, посрещнати през януари. Класацията на ТОП дестинациите у нас се допълва от Пловдив и Варна с над 8 000 туристи. Разложкото село Баня продължава да е много търсено – от близо 7 000 туристи. Близостта му до Банско го прави привлекателна дестинация за ски и СПА почивка.За първи път ръст реализира и Сандански, който предходните месеци изоставаше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *