Банкети за 8 март напълниха вече заведенията

Банкети за 8 март напълниха вече заведенията

Заведения на много места в страната са резервирани за седмица напред и места вече няма. Напливът е за банкети за женския празник Осми март. Три дни преди да отворят на 1 март, собствениците на ресторанти в Благоевград били буквално залети от резервации. Ресторантьорите разказват, че имало и претенции – може ли на масите до нас да настаните само ваксинирани. Клиентите давали и идеи да има зали за ваксинирани и зали за общо ползване, пише в. “Труд”.

Във Варна по-оборотните заведения също вече са резервирани напълно, тъй като работят с половината от капацитета си. В останалите има места, като кувертите вървят от 30 до 80 лв. Най-евтино е в механите, а най-скъпо – край брега на морето и с поздрав от Васил Найденов, който е ангажиран да пее на празника в заведение на Крайбрежната алея.

Празнични събирания за женския празник в Сливен пък започват още от 6 март. По-големите заведения вече са обявили, че посрещат първите гости за Осми март още в петък.

В последния работен ден от седмицата се очаква най-много резервации да бъдат направени и в заведенията в София. Не е сигурно обаче, че всички места ще бъдат запълнени, казва пред “Труд” Ричард Алибегов, председател на Българската асоциацията на заведенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.