Банкети за 8 март напълниха вече заведенията

Банкети за 8 март напълниха вече заведенията

Заведения на много места в страната са резервирани за седмица напред и места вече няма. Напливът е за банкети за женския празник Осми март. Три дни преди да отворят на 1 март, собствениците на ресторанти в Благоевград били буквално залети от резервации. Ресторантьорите разказват, че имало и претенции – може ли на масите до нас да настаните само ваксинирани. Клиентите давали и идеи да има зали за ваксинирани и зали за общо ползване, пише в. “Труд”.

Във Варна по-оборотните заведения също вече са резервирани напълно, тъй като работят с половината от капацитета си. В останалите има места, като кувертите вървят от 30 до 80 лв. Най-евтино е в механите, а най-скъпо – край брега на морето и с поздрав от Васил Найденов, който е ангажиран да пее на празника в заведение на Крайбрежната алея.

Празнични събирания за женския празник в Сливен пък започват още от 6 март. По-големите заведения вече са обявили, че посрещат първите гости за Осми март още в петък.

В последния работен ден от седмицата се очаква най-много резервации да бъдат направени и в заведенията в София. Не е сигурно обаче, че всички места ще бъдат запълнени, казва пред “Труд” Ричард Алибегов, председател на Българската асоциацията на заведенията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *