Байкушев към „Продължаваме промяната“: Всеки от нас трябва да е лидер

„Беше много трудно да стигнем до тук, но оттук нататък започва още по-трудното. Знаем и можеш да се оправим. Ще работим за нашия град, за нашата страна, а не за „едни хора“.“ Това каза кметът на Благоевград Методи Байкушев в началото на националната среща на новоизбраните кметове и общински съветници на „Продължаваме промяната“.

Той посочи „хората на първия ред“ – премиерът Николай Денков, Кирил Петков, Асен Василев, които са „свършили много работа и повели вълната“, но оттук нататък са останалите, уточни БТА. „Всеки от нас трябва да осъзнае ролята си на лидер. Трябва да се научи да говори с всеки, независимо дали е съгласен с другото мнение. Ние сме истинските патриоти. Ние загърбихме успешни кариери, за да работим за държавата“, допълни кметът на Благоевград и не скри радостта си да бъде сред съмишленици.

„Но далеч по-приятно е, че ние успяхме в кампанията в Благоевград да привлечен вот от всички социални кръгове и всички представители на общността. Успяхме да спечелим доверието на гражданите, че Благоевград може да има нов модел на управление, с прозрачност и в който няма институционална лъжа“, допълни още Байкушев.

Уточни, че под „институционална лъжа“ разбира от името на Общината, от името на кмета да се изнасят неверни данни. „Работата на кмета не е да провежда пиар на стероиди и демагогия, а да информира общността за реалните промени и проблеми. Очакваме доклад от АДФИ след проверка, извършена в Общината. Ние ще сезираме органите за гигантската финансова дупка и чиито измерения всеки ден стават все по-сериозни. Утре ще внеса доклад в ОбС за реалните измерения, който е съгласуван от експертите във финансовата дирекция“, каза още пред журналисти Байкушев.

Ще сезира и прокуратурата, ако се наложи, за да се изясни къде са парите на Благоевград. Относно ФК „Пирин“ и подадената оставка на управителя Атанас Дафинов, Байкушев каза, че „Пирин“ има огромни дългове. „Клубът има 0 лв. по сметките, а в понеделник преведохме 7000 лв., за да може да се проведат планираните футболни срещи на ДЮШ. На следващото заседание на ОбС ще се внесе искане за назначаване на временен изпълнителен директор на ФК „Пирин“, който да опита да извади клуба от състоянието му“, каза Байкушев.

Клубът имал задължения и за осигуровки за над 270 000 лв. „Недоумявам как целият град знае, че клубът е затънал в дългове и някой излиза и казва, че го оставя без дългове! Казвам „край“ на това! Оттук натам Общината ще изнася само истинска информация за състоянието на администрацията, за дружествата, предприятията, клуба+, категоричен е кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *