„Байерн“ започна преговори за нов треньор

Ръководството на „Байерн“ (Мюнхен) е стартирало преговори с „Лайпциг“ за Юлиан Нагелсман, който е фаворит за нов старши треньор на баварците от следващия сезон, съобщават германските медии.

Спортният директор на германския шампион Хасан Салихамиджич лично се е заел с преговорите.

От „Байерн“ са се свързали с колегите си от „Лайпциг“ и са ги информирали, че искат Нагелсман за старши треньор от следващия сезон.

33-годишният специалист има отлични резултати в „Лайпциг“ и ще му бъде трудно да откаже предложението от „Байерн“ (Мюнхен).

Пристигането на Нагелсман на „Алианц Арена“ няма да е толкова евтино за „Байерн“, тъй като той има договор с „Лайпциг“ до лятото на 2023 година.

Преди дни от „Лайпциг“ обявиха, че „Байерн“ ще трябва да им плати обезщетение в размер между 20 и 30 милиона евро, ако искат Нагелсман за свой треньор.

От „Байерн“ искат да са в добри отношения с „Лайпциг“ и затова са се свързали с представителите на клуба, за да се опитат да постигнат споразумение. Баварците няма да имат проблеми с изплащането на обезщетението, тъй като очевидно вече са взели решение, че Нагелсман е най-добрият избор за нов треньор на тима.

Настоящият наставник на „Байерн“ Ханзи Флик наскоро обяви, че ще напусне отбора след края на сезона.

През миналата година Флик спечели всичко, което можеше с „Байерн“, но той не е в добри отношения с Хасан Салихамиджич, поради което реши да напусне клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *