Бадемът: Това е най-добрата ядка за отслабване

По време на отслабване много хора избягват консумацита на ядки, защото са доста мазни и калорични. Но същевременно техните ползи не са за премебрегване – ядките, напротив, ще ви помогнат да отслабнете.

Изследванията показват, че хората, които включват ядки в диетата си, подобряват метаболизма си. Тези, които редовно ядат ядки, са склонни да наддават по-малко и имат по-малък риск от затлъстяване. По отношение на отслабването с най-добър ефект са бадемите.

„Ядките са страхотна храна за отслабване, защото са богати на здравословни мазнини, които ви помагат да се чувствате сити, както и протеини и фибри, които ви помагат да останете сити по-дълго“, казва диетологът Бианка Тамбурело.

Тя обясни, че въпреки че ядките са с високо съдържание на калории, но въпреки това не трябва да ги избягвате. Докато консумирате ядки в умерени количества – ядете една или две порции на ден – няма да наддадете на тегло. Диетологът е на мнение, че всички ядки са здравословни и имат своите ползи за здравето, но в контекста на отслабването експертът съветва да изберете бадеми.

Как бадемите влияят на загубата на тегло? Високо съдържание на фибри – тъй като фибрите са важен елемент в повечето диети, а съвременният чове консумира само половината от препоръчаното количество, добавянето на бадеми може да помогне за посрещането на тази нужда. За справка 40 грама бадеми съдържат повече от 7 грама фибри.

Факт е, че фибрите помагат да останете сити по-дълго. Освен това, храни, които са богати на фибри, като бадеми, намаляват възпалението в тялото, намаляват риска от сърдечни заболявания, диабет тип 2, подобряват храносмилането и дори намаляват риска от рак на дебелото черво.

Бадемите имат противовъзпалителни свойства, защото съдържат флавоноиди, полифеноли и проантоцианидини. Бадемовите люспи са особено богати на антиоксиданти. Противовъзпалителните свойства на бадемите помагат за отслабване, както и за балансиране на микробиома.

Бадемите се отличават с високо съдържание на протеини. Всеизвестно е, че протеинът е необходим на тялото за възстановяване и поддържане на костите, мускулите, клетките и тъканите.

Храните с високо съдържание на протеини забавят храносмилането и ви карат да се чувствате сити. Освен това, протеинът е важен за поддържане на мускулна маса. Насърчавайки метаболизма, той помага да изгаряте повече калории. Две порции бадеми съдържат повече от 12 грама протеин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *