Бабин балсам, който лекува страшно много болести

С този балсам може да се лекува бронхит, отоци, отворени рани , напукани ръце и крака, възпаление на яйчниците, но и изгаряния. Разбира се, трябва да знаете, че мазилото е безвредно и не може да ви навреди.

Рецептата е лесна за приготвяне, а полезена за лечение на редица заболявания.

За приготвяне ви е необходимо:

– 1 яйце (сварено, защото ви трябва само жълтъкъ, който трябва да размажете)

– 400 мл растително масло (зехтин или някое друго, което имате)

60 грама пчелен восък

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете маслото, а в него разтопено парче восък на слаб огън. Когато чуете пукане, поставете жълтъка в маслото с восък. Той ще започне да прави пяна, така че бъдете готови бързо да махнете от огъня съда.

Когато маслото се успокои, отново го върнете на огъня и продължете да бъркате добавяйки жълтъка. Сместа трябва да промени цвета си и да стане тъмнокафява. Тогава я извадете от огъня и оставете 30 минути да престои.

Процедете сместа през марля, а трохите от жълтъка изхвърлете. Когато се охлади я поставете в буркан, а в хладилника може да стои и до 10 месеца.

Когато използвате за синузит е необходимо да хладилника и да поставяте капки в носа. Тя ефективно ще прекъсне болките и заболяването. Ако имате проблем с бронхит или язва, консумирайте по половин лъжица три пъти на ден преди всяко хранене.

В случай на изгаряния, зъбобол или рани, нанесете на болното място. Със сместа можете да заздравите ноктите и да лекувате хемороиди.

Не забравяйте – восъкът, който използвате, трябва да бъде естествен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *