Бабината диета, която топи мазнините без гладуване

Бабите ни винаги са знаели какви ли не рецепти и трикове за красота, които са натурални и здравословни, което винаги е било тяхното предимство. Те винаги имат всичко необходимо в хладилника, шкафа или мазето и умеят да забъркват почти вълшебни мехлеми и маски. Ето защо не е никак учудващо, че бабите си имат и любима диета или по-скоро режим на хранене, който се е предавал от уста на уста през годините, пише Една.бг.

Типично за бабите, той не включва пълно лишаване от някои храни и гладуване, а залага на чистите храни и редовното хапване, но на по-малки порции.

Тази диета има исторически корени. Бабината диета се практикува в продължение на не едно десетилетие от жените по света, тъй като резултатите ѝ са наистина страхотни: около четири килограма може да напуснат безопасно тялото ви в рамките на една седмица. Основното предимство на тази диета е, че е едноседмичен курс, а по ваше желание и нужда може да се повтори две седмици по-късно.

Тази диета като цяло е безопасна, но все пак винаги трябва да се съобразявате със здравословното ви и емоционално състояние преди да пристъпвате към каквито и да е по-различни режими на хранене. Както е добре да се консултирате и със специалисти.

Дневният ви режим при спазване на бабината диета трябва да е следният:

– Спане не е по-малко от 8 часа на ден;

– Първата закуска трябва да бъде не по-късно от 30 минути след събуждане, за да затоплите стомаха и да премахнете възможните спазми от глад, който неминуемо ще се появят;

– През деня се пият кисел лимонов сок или чиста вода, ако пиете лимонов сок, не забравяйте след това незабавно да измиете устата си и зъбите със сода за хляб. Лимоновият сок разваля емайлът на зъбите.

– Избягвайте всевъзможните силни преживявания, стрес, скандали, разправии, любовни трепети и т.н. Също така не са желателни и активните физически усилия и упражнения.

Седем дни, използвайте следното меню за тази диета:

За закуска: чаша чай без захар с лимон или пресни ягоди и прясно сварено черно кафе;

Втора закуска: парче сирене с тегло 40 грама;

Обяд: месо, запържено без масло в тиган или на скара – 120 гр, твърдо сварено яйце, сирене – 20 гр., зелена салата;

След обяд: черно кафе с мляко или чаша чай с лимон и плодове;

Вечеря: зеленчукова салата, подправена с растително масло и 120 грама варено или задушено в собствен сос пилешко месо;

Отвара от мента се пие преди лягане за да се премахне стреса в ежедневието и за здравословен сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *