Атанасова: Няма готовност с ремонта на „Граф Игнатиево“, дори и по-рано да дойдат самолетите

България няма готовност с ремонта на „Граф Игнатиево“, не е започната процедурата. Дори самолетите F-16 да дойдат по-рано, България няма готовност. Това заяви шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след края на заседанието на КСНС при президента, който обсъдим рисковете за националната ни сигурност на фона на кризата с Украйна.

Стана ясно, че средствата, които са отделени през последните години от бюджета, са направили възможно плащането на самолетите F-16. Преди това никой не беше действал в тази посока. Това ако не е достигане на бойна готовност, коментира Атанасова. А за готовността на „Граф Игнатиево“ да приеме самолетите тя обясни, че това не е проблем на правителството на ГЕРБ, а на служебните правителства.

На заседанието на КСНС били обсъдени темата за Украйна и всички теми, които пряко касаят националната сигурност. Ако трябва да се пошегувам: Нямаше спор чии е Крим, каза шефката на ПГ на ГЕРБ.

С голяма загриженост подходихме към докладите на службите. За съжаление, нито един от членовете на КСНС не е видял последните новини от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, каза Атанасова, визирайки думите на Столтенберг от по-рано днес, че местенето на войски от страна на Русия не означава оттегляне и няма деескалация на напрежението.

Взетото решение препотвърждава позицията на всяка от парламентарните сили, че ще работи за по-висок бюджет за отбрана и въоръжени сили, обясни Атанасова.

Надяваме се всички дипломатически усилия да дадат своя резултат, защото в противен случай България ще бъде пряко засегната, коментира тя.

На заседанието бил обсъден и проблемът с възлагането на обществени поръчки, след като по закон всички решения над 100 млн. лв. трябва да се одобряват от НС.

Тепърва ще обсъдим, но трябва да е ясно чия е отговорността, когато се харчат пари без решение на НС. И се надявам да не противоречат на европейски директиви, каза Атанасова.

Тя коментира и темата за Барселонагейт. Не съм запозната с изявлението на спецпрокуратурата. Тази тема циркулираше през февруари 2020 г., странно как 2 г. по-късно всички заговориха за доклад, неясна от микойто не е преведен и подписан, каза Атанасова.

Ако вярвате на думите на Рашков, питайте къде са труповете на изядените хора, не оценявам като достоверни думите на Рашков по който и да е казус, допълни тя.

И напомни, че и премиерът Кирил Петков е потвърдил, че в този доклад името на Борисов го няма, а само негова снимка как играе мач.

Междувременно ситуацията в държавата е ясна. Товя се забравя и се размахва някакви доклади. Като няма хляб, има зрелища, допълни Атанасова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Бизнесмен за „Барселонагейт“: В Испания случаят приключи
Next post Христо Иванов: Нямаме разнобой за „Белене“ в коалицията