Асен Василев: Вървим към нови избори септември месец

Асен Василев: Вървим към нови избори септември месец

Вицепремиерът в оставка Асен Василев обяви пред бТВ, че „Продължаваме промяната“ вече започва да се готви за избори, след като вотът на недоверие мина в НС и кабинетът „Петков“ бе свален със 123 гласа „за“.

„Ние вървим към нови избори септември месец. Силно се съмнявам, че новото мнозинство може да излъчи правителство, след като дори не успяха да излъчат председател на НС“, добави той.

Рано или късно очаквахме да имаме сблъсък с мафията, каза Василев.

„Той се случи покрай бюджетната процедура. С парите за пътища и въобще със скандала около „Капитан Андреево“ и всичко друго. Насложиха се редица кризи за мафията и така видяхме в залата една коалиция между ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и част от „Има такъв народ“, каза той.

Вотът на недоверие срещу правителството на Кирил Петков мина гласуването. „За“ гласуваха 123 народни представители, а 116 – „против“. Нямаше въздържали се.

Вярваме, че рамката, която сме заложили за България, ще бъде възприета и от следващото правителство. Това заяви минисърът на иновациите и растежа Даниел Лорер след вота на недоверие.

Многократно сме казвали, че политиките, които искаме да водим, трябва да ни надживеят, трябва да надживеят това, следващо и по-следващото правителство, тъй като са важни а следващите поколения.

По думите му у нас трябва да има инвестиции, както и система, на която всеки има доверие.

„Компаниите да вярват държавата, а тя – да вяра на хората, гражданите да имат по-високи доходи. Това беше нашата теза и цялата институционална структура, която изграждаме, е замислена точно в този смисъл“, коментира той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.