Асен Агов: Посредствеността на политиците е забележителна

Асен Агов: Посредствеността на политиците е забележителна

Посредствеността на политиците е забележителна. Диктува се от това да оцелеят те, а не хората, които са ги избрали. Тази посредственост лишава хората от възможността да изберат – те не виждат в своите управници смелост и решителност.

Това заяви в студиото на „България сутрин“ журналистът Асен Агов, който има и дългогодишен политически опит. Той коментира как страната ни се справя с пандемията и допусна ли Европа грешки в овладяването на коронакризата.

„Записах се да се ваксинирам, сложих си името в регистъра. Поисках Pfizer или Moderna, но тъй като те не се предлагат в тези центрове, най-вероятно ще се ваксинирам на 31 март с AstraZeneca. Във Великобритания 26 млн. души вече са ваксинирани с AstraZeneca. Цялото колебание около AstraZeneca създава колебание в центровете. Ще я приема, ако ми я предложат, но други хора отказват. Ако има само един човек, отварят флакона и останалите дози се похабяват“, обясни Агов.

По думите му пред Bulgaria ON AIR, политиците трябва да дават ясна свобода в страховитата криза, която идва с пандемията.

„Жената в Пловдив очевидно е починала по други причини и не са свързани с ваксинацията. Но ето едно спонтанно решение – спираме ваксинацията с AstraZeneca. Това веднага ще се отрази в центровете за ваксинация, хората няма да стъпят там“, даде пример Асен Агов.

Журналистът призова да подбираме източниците си на информация и да не вярваме на „брътвежите в социалните медии“. Необходими на хората са себеотрицание и смелост, убеден е Агов.

„Трябва да се говори честно и открито – да се каже какво ни очаква. Не само да ни се поднасят числа на новозаразени, излекувани и хора, които са си отишли от този свят. Когато знаеш, че трябва да се извършат драстични за хората неща, тогава нищо друго не ти помага освен себеотрицанието и смелостта“, подчерта той.

„Големи приказки. В крайна сметка – непосрещнати очаквания на хората. Ваксините не достигат по ред причини, след това започват съмненията. Идват опровержения, но хората започват да не вярват. Недоверието на хората в институциите създава пукнатини“, каза още Асен Агов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *