Артисти мият коли и носят пици, учители следят паркирането в синя зона

Артисти мият коли и носят пици, учители следят паркирането в синя зона

Учители, актьори, певци, циркови артисти добавят нови професии към биографията си в пандемията.

Преподаватели от Варна например смениха класните стаи с улиците, където инспектират паркирането в синята зона. По този начин си докарват някой лев в извънредната ситуация, пише в. „Телеграф“.

Гимнастици от цирка пък са принудени да работят на автомивка, заяви Десислава Иванова, председател на Българската младежка циркова асоциация. В нея членуват 10 цирка, а локдаунът се отразява изключително зле на хората, работещи в тях. От миенето на коли например в студа гимнастиците имали проблеми с костите и ставате.

Цирковите артисти не разбират защо ресторантите отварят, театрите работят, а тяхното изкуство още е замразено. Асоциацията е изпратила писма до доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб и до здравното министерство. Те искат да заработят с 30% капацитет, каквито са правилата при театрите. Цирковите артисти смятат, че и те правят изкуство, а представленията протичат при спазване на противоепидемичните мерки. Циркът е на открито, публиката е разположена амфитеатрално, обясни още Деси Иванова. Тя каза, че подготвят артдемонстрация пред здравното министерство с надеждата институциите да проявят разбиране.

Пандемията постави в затруднено положение не само хората на манежа. Люси Иларионов и Ани Хоанг, които имат заведение в Елин Пелин, бяха принудени да съкратят персонал заради локдауна. Докато той беше в сила, звездната двойка сама си разнасяше пиците и останалите поръчки по домовете.

Актьорът и продуцент Башар Рахал пък отвори собствена пекарна. Освен сладкиши и банички в закусвалнята на Башо се предлагат свежи салати и вино. Приятелите му с охота му помогнаха в начинанието, което стартира в началото на миналата година. Актрисата Елен Колева, която напоследък страни от светските среди, се е заела сериозно с ново начинание. Звездата от „Чужденецът“ се е отдала на космоенергетиката. Колева дори вече има пациенти. Тя активно започна да се занимава с пациенти по време на пандемията. Чрез космоенергетиката се лекуват неща, свързани с нервната система, сърдечно-съдови заболявания, кожа, коса, диабет и други, разказа преди около месец актрисата.

И не толкова известни личности смениха професиите. Във Варна например сервитьори и бармани от варненски заведения се преквалифицираха в доставчици на храна по домовете. Заради пандемията много безработни се върнаха по родните си места и развиват на село агробизнес. По морето все повече стават и тези, които се опитват да се прехранват с риболов и улов на рапани и миди. Хора, чиито професии са свързани с транспортна дейност и имат шофьорска категория, пък се преквалифицират на кранисти, сапанджии или багеристи, за да може също по-лесно да намерят реализация на свития трудов пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *