Арестуваха мъж, заплашил с нож горски служител от Сандански

Полицията в Сандански задържа мъж, отправил закани с нож към горски служител. Вчера около 09.30 часа в землището на с. Дебрене лек автомобил „Сузуки Витара“, с 46-годишен водач от с. Поленица, пресрещнал на пътя служебен автомобил на Държавно горско стопанство-Сандански. При разминаването водачът на джипа принудил служебната кола да отбие, а след това извадил нож и отправил закани към горски служител.

След проведени незабавни издирвателни мероприятия, от работещите по случая полицейски служители 46-годишният мъж е задържан, а ножът е иззет. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Новото посегателство и заплахите с ловджийски нож са срещу горския стражар Николай Колев от ДГС-Сандански, уточниха от Югозападното държавно предприятие. Той пътува заедно с още двама свои колеги към отдели, в които е трябвало да маркират дървесина, когато се появява джипът, който се насочва срещу служебния автомобил на горските и го изблъсква от пътя. Горският стражар, който е зад волана, спира автомобила.

От джипа излиза Божидар Панчев, който е местен жител и познат на горските в района, с ловджийски нож в ръцете си. Той започва да отправя заплахи срещу служителите и да ги подканва да излязат от колата, като в същото време удря с ножа по стъклото откъм мястото на шофьора. Поради страх за живота и здравето си и за да избегнат стълкновението, горските заключват автомобила от вътрешната страна.

За случая веднага е уведомен директорът на стопанството и е подаден сигнал до РУ на МВР в Сандански. Благодарение на бързата и адекватна намеса на полицията Божидар Панчев е задържан 15 минути по-късно. Служителите на териториалното поделение на ЮЗДП в града са дали показания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *