Антъни Иванов: Ще плувам за България, но на лагер на националния вече няма да стъпя

Най-добрият ни плувец в момента Антъни Иванов заяви, че повече няма да стъпи на лагер на националния отбор, докато сегашният треньорския щаб не подадат оставки. В интервю за bTV той подкрепи уличените в употреба на допинг трима национали – Здравко Баблаков, Благой Панайотов и Светлозар Николов. Според Иванов не е изключено голяма част от плувците ни да потърсят реализация за друга държава.

„Заставам зад тях. Момчетата нямат вина. Те не са знаели какво има в тези чашки. Аз лично винаги съм ги изхвърлял в кошчето, когато са ми били давани на лагери. От 2018 година се готвя в САЩ и не ходя на лагери, но тези чашки са отдавна. Момчетата са се предоверили. Сега четем много и знаем доста за възстановяването. Разговарях с лекарката на моя отбор в САЩ за този препарат станозолол и тя изрази учудване, защото според нея, той не помага за плуването. Те са там не да вдигат щанги все пак“, заяви Антъни.

„Аз лично пия само витамини, защото мога да бъда проверяван от различни места. Давал съм поне 10 проби от кръв и урина. Честно казано, не знам как става манипулиране на допинг проби. Всеки път идват различни хора“, добави Иванов.

„След избухването на скандала разговарях с баща си, който винаги е бил до мен и като треньор. Ще участвам на европейското първенство през април. На лагер на националния отбор повече няма да стъпя, докато няма промяна в треньорския щаб. Няма да рискувам в олимпийската година в тялото ми да попадне нещо забранено“, призна Иванов.

„Ако системата не се промени, смятам, че няма да съм единственият, който ще потърси реализация в друга държава. Навсякъде другаде ръководството на съответната федерация вече щеше да е подало оставка, поне аз така смятам. Първите ми две години в САЩ бяха трудни за мен, но сега вече трудът ми се отплаща. Засега не искам да се местя, искам да представям България“, каза Антъни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *