Новините

Антимафиоти щурмуваха дома на Ембака, отведоха жена му

Антимафиоти щурмуваха къщата на популярния герой от ъндърграунда на Пиринско Емил Първанов-Ембака в санданското село Лещница.

Това се случва в момента, предава struma.com. Съпругата му е отведена за разпит.

„Не съм искал да убивам. Бях нападнат, побеснях и кипнах. Стана нелепа ситуация, за което много съжалявам. Искам справедлива присъда. Каквото и да е наказанието, ще ми тежи повече на съвестта, че убих по нелеп начин един човек.“ Това бяха последните думи на Емил Първанов-Ембака пред окръжния съд в Благоевград, преди да го тикнат зад решетките. Мъжът бе подсъдим за убийство по хулигански подбуди на охранителя на строежа на магистрала „Струма“ Николай Чивиев.

На 26 юни 2015 г. Първанов минал с колата си през участък от пътя в строеж, където е забранено движението. Охранителят Чивиев го догонил със служебната коли и двамата започнали да се карат и обиждат. Чивиев, който е служил във Френския легион, потрошил колата на Ембака. Той пък от своя страна започнал да хвърля камъни. С последния счупил главата на легионера.

Ембака се притекъл на помощ и му извадил езика, след това се качил с него в кола, за да го откарат в болницата в Сандански, но Чивиев починал. След това Ембака избяга и се наложи да бъде издирван с европейска заповед за арест. Предаде се сам след 5 месеца. Осъждан е 6 пъти, има 34 акта като шофьор, обясни прокурорът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *