Андрей Цеков: ПП-ДБ започна политика за развитие на малките населени места

ПП-ДБ започна реална политика за развитие на малките населени места, защото през последните години те бяха пренебрегвани, което доведе до тяхното запустяване. За 10 месеца разписахме споразумения с 250 общини за 2,5 млрд. лева.

От тях за област Благоевград са 187 млн. лв. Община Гоце Делчев има подписани проекти с осигурено финансиране от 9,4 млн. лв. за подмяна на ВиК, за основен ремонт на пътя Добринище – Гоце Делчев – Брезница, както и за благоустройство на площадите в селата Корница и Мосомище. Това заяви вчера пред жителите на Гоце Делчев водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевградско Андрей Цеков, който беше министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета „Денков“.

В препълнената зала той уточни, че общината има гарантирани 30 млн. лв., които може да инвестира. Гоце Делчев има още проекти, за които предстои да получи финансиране. Сред тях са реконструкция и рехабилитация на улици в Гоце Делчев и в селата Лъжница, Борово, Господинци и Корница. За четирите години управление на „Борисов 3″ към община Гоце Делчев са били насочени 500 000 лева. Това прави по 26 лева инвестиция на жител, докато от политиката на кабинета „Денков“ са осигурени по над 650 лева на жител. Това е само началото на нашите реални усилия да подобрим живота на хората и в област Благоевград и да създадем по-добри условия за всички граждани чрез реални и ефективни инвестиции в обществената инфраструктура и услуги.

Другата алтернатива, която ни се предлага е на стабилен застой и политика, която не е насочена към гражданите, а към шепа олигарси от обкръжението на ГЕРБ и ДПС, допълни Цеков. Водачът на листата на ПП-ДБ в Благоевград беше категоричен, че България не е малка и бедна държава. Бюджетите на Асен Василев показаха, че има как парите да се насочват към гражданите, за да живеят българите по-добре. За 3 г. доходите на хората се вдигнаха. Това е началото и тази политика може да продължи – средната пенсия от 300 лева сее увеличи на 788 лева, средната заплата стана 2123 лева. „Това не е достатъчно, бедни сме още, но излязохме от застоя и започнахме да се грижим за доходите на хората“, отсече Андрей Цеков.

Той припомни, че по времето на ГЕРБ ни обясняваха как пари няма за гражданите и общините, а в края на всяка година разпределяха излишъка от 5 млрд. лв. към шепа олигарси. „Тези пари ние от ПП-ДБ ги насочихме към хората и това може да е трайна политика. Говорят сега, че сме взели заеми. Данните на Евростат показват, че най-задлъжнялата държава в ЕС е Гърция, а България е на предпоследно място. Да, взели сме заеми, но икономиката ни расте по-бързо от задлъжнялостта и това не е проблем. Ако получавате 1000 лв. и внасяте 200 лева за покриване на кредит, живеете при едни условия, но ако получавате 2000 лева и внасяте 300 лв. – е друго. Нашата икономика се развива достатъчно добре, за да можем да обслужваме дълговете си“, категоричен бе Цеков, който в кабинета „Петков“ беше зам.-министър на финансите.

В Гоце Делчев той разказа и за отпушването на проекта за доизграждането на АМ „Струма“ извън Кресненското дефиле. „Пред двама еврокомисари лично настоях, че България има нужда от тази магистрала. И ЕК ни даде зелена светлина да строим едното трасе извън дефилето. Търсим вариант да изнесем и второто по източния склон“, допълни Цеков, който представи и кандидатите за народни представители от листата на ПП-ДБ в града.

„Ние сме нормална европейска държава. Можем да живеем добре в красивата ни държава при визия за ръст на икономиката и доходите на хората. Показахме началото, от гражданите зависи да ни дадат сила за парламентарно мнозинство, за да продължим ускореното развитие на страната ни“, каза Димитър Парасков от листата на ПП-ДБ. Коалицията на Промяната се явява на предстоящите избори с №14.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *