Андрей Райчев: БСП се държи най-разумно в тази ситуация

„На Радев му предстоят избори и избирателите няма да го разберат, ако той не връчи третия мандат на БСП. Възможно е и Бойко Борисов да направи провокация и да предложи Слави Трифонов за премиер с техния мандат“. Това заяви социологът Андрей Райчев, цитиран от Фрог нюз.

„Партиите от протеста се карат се за идентичност, а не по отделни въпроси. Разделиха българите на тези, които са за промяна и за статуквото. Малко късно се сетиха, че трябва да извадят БСП от този комплект, защото разбраха, че няма да има правителство без подкрепата им“, коментира той.

Според него от началото на преговорите се наблюдавала една лицемерна процедура. Изведнъж партиите от протеста забравиха кой е най-лошият – дълго време това беше Румен Радев. Но изведнъж се появи ново зло, защото те без зло не могат да живеят и създадоха ДПС като новото зло. А Слави Трифонов го изкараха агент на ДПС. Това е атака срещу българските турци, допълни Райчев.

„Прогнозата ми е 60:40, че няма да има правителство. Сега въпросът е кой ще изтегли Черния Петър? Той ще е виновен за това, че няма правителство. На ДБ хич не им се иска да са те. БСП се държи най-разумно в тази ситуация“, каза още социологът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *