Ангел Джамбазки ще бъде водач на листата на ВМРО в Пиринско

Зам. председателят на ВМРО-БНД и евродепутат втори мандат Ангел Джамбазки снощи бе определен за водач на листата на ВМРО в Благоевградска област. Под №2 ще е настоящият депутат на войводите от Петрич Стоян Божинов.

Ако войводите и на предстоящите избори минат бариерата от 4%, което е почти сигурно, Божинов ще е сигурен депутат в 45-ото НС, защото Джамбазки ще се върне в Брюксел да си доизкара мандата в групата на Европейските консерватори и реформисти.

Малка е вероятността червено-черните да останат под чертата в Пиринско, защото на изборите през 2017 г. те изкараха 9.24%. Наистина тогава те бяха в коалиция с атакистите на Волен Сидеров и НФСБ на Валери Симеонов, които на 4 април ще се явят поотделно на избори.

Самият Божинов, който е от петричкото с. Първомай, стана депутат в 44-ото НС по средата на мандата. След местните избори през 2019 г. той зае мястото на предшественика си Атанас Стоянов, който бе избран за кмет на Сандански. Преди да поеме към София, Божинов беше кандидат за кмет на община Петрич и водач на групата общински съветници от червено-черната партия в местния ОбС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *