Американският университет ще увеличи студентите си с 50%

Американският университет ще увеличи студентите си с 50%

Американският университет в Благоевград планира разширяване на дейността си и увеличаване на броя студенти с 50%. Това стана ясно на среща на кмета Методи Байкушев с президента на АУБ д-р Марги Енсайн, Светозар Георгиев – член на борда на АУБ, и Тонка Трайкова – собственик на имоти в съседство с учебното заведение.

Градоначалникът и заместниците му по строителство Светла Захариева и по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска изразиха пълната си подкрепа и готовност Община Благоевград да съдейства административно в най-кратки срокове, както и да посредничи между страните за намиране балансирано устройствено решение в тази важна част на града.

„Щастлив съм, че един от най-престижните университети в България, чийто дом е Благоевград, предприема стъпки да увеличи броя на студентите си до 1600. Това ще донесе огромна добавена стойност за града ни – още повече млади хора и преподаватели, нови инвестиции и утвърждаване на репутацията ни като младежки и университетски център“, коментира в профила си във Фейсбук Методи Байкушев.

500 студенти повече със сигурност ще окажат добро влияние на икономиката в областния център на Пиринско, където липсват инвеститори в последните години, много търговски помещения са празни, а немалко фирми закриха дейността си.

С изключение на бирената фабрика и немската фирма „Отобок“ няма големи стратегически предприятия, които да осигурят не само работни места, но и да дават високи заплати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *