Американският университет връчи дипломите на 196 бакалаври и 23 магистри

Американският университет в България (АУБ) връчи днес дипломите на 30-ия си випуск на тържествена церемония, която се състоя в университетския комплекс „Скаптопара“ в Благоевград. Тази година се дипломират 196 бакалаври и 23 магистри, които получиха американска и българска диплома.

Най-много студенти завършват със специалност „Бизнес администрация“, следвана от „Журналистика и масови комуникации”, като 40% завършват с две специалности благодарение на уникалната за региона образователна система „liberal arts“.

Церемонията започна с тържествена процесия и с музикалния съпровод на Биг Бенд – Благоевград, последвана от изпълнения на химните на Република България и на САЩ и встъпително слово на президента на АУБ д-р Марги Енсайн.

По традиция студентите приветстваха и благодариха на своите родители и близки с бурни аплодисменти. „Някои от Вас може би знаят, че съм преподавал в АУБ през 2017-2018 г. Всъщност тези 2 години промениха живота ми. Днес искам да Ви благодаря за това, че Благоевград бе Ваш дом последните няколко години. Нямам съмнение във Вашите бъдещи лични постижения, но каквото и да правите инвестирайте всичките си усилия, талант, енергия и свободно време в успеха на Вашите общности. Сигурен съм, че в този момент даваме на света нови лидери. На добър час и Бог да Ви благослови!“, каза в приветственото си слово от трибуната кметът на Благоевград Методи Байкушев.

На дипломирането на випуск 2024 в спортната зала на кампуса на АУБ присъстваха още посланикът на САЩ в България Кенет Мертен, председателят на Борда на настоятелите на Американския университет в България Майкъл Марвин, преподаватели и други официални гости. На финала абсолвентите от Випуск 2024 спазиха традицията и хвърлиха шапките си високо във въздуха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *