Александър Томов: Мощната корупция започна 2001-2002 година

„Санкциите на САЩ към шестима български граждани по закона „Магнитски“ не са само за тях, тук става дума за цялата политическа система“. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на Движение „Заедно за промяна“ проф. Александър Томов.

„Ударени са с предупреждение, макар и косвено, всички партии на статуквото – и БСП, и ДПС, и ВМРО, и ГЕРБ“, подчерта той. Има тежки корупционни скандали, които са просто замазани, прикрити и по този начин не може да се продължава.

„Стартът на тази мощна корупция започна още през 2001-2002 година“, подчерта Томов.

Той посочи като пример случаят КТБ – „колосална корупция с политическо участие, но политици виновни няма“.

„Следва през юли доклад на ЕК – по предварителна информация докладът ще е тежък, неприятен. Комисията на ЕП взе решение специално да направи делегация за България – това означава, че сме нарочени за корумпирана страна. А това означава по-малко инвестиции, недоверие към страната“, отбеляза Александър Томов.

Той беше категоричен, че големият проблем не е в олигарсите, големият проблем в е политиците, които позволяват такава система да съществува.

„Системата се променя само с нова власт“, заяви Томов. Според него окуражаващи са действията на служебното правителство, трябва да продължи с пълна прозрачност.

„Грешките на Борисов, които той не призна пред нацията, са срастване на властта с крупни олигарси, това, което става в ББР е корупция, сделката с „Булгартабак“, КТБ, „Кремиковци“ също е замазана сделка от тези, които прибраха 100 милиона и го фалираха предумишлено“, подчерта Александър Томов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *