Александър Сиди: Кампанията беше вяла, хората да гласуват

Александър Сиди: Кампанията беше вяла, хората да гласуват

Кампанията беше много вяла, но се надявам хората да си намерят своята платформа и да отидат на 4 април да гласуват. Това е моят призив“. Това обяви кандидат-депутатът на ВМРО пред БТВ.

Сиди повтори, че ВМРО залага на доходи, семейство и сигурност. „По тези три теми имаме опита назад с повишаване на доходите – на учителите, на държавните служители, на медиците. По отношение на пенсиите успяхме да постигнем 300 лв. минимална пенсия. По отношение на семейството – 450 лв. за всяко българско дете, които остават в семейството през данъчни облекчения“, каза той. Представителят на ВМРО обяви, че битката на партията оттук нататък ще е да увеличи парите за майчинство и да повиши доходите като цяло.„След 4 години средната пенсия в страната би трябвало да бъде не по-малко от 700 лв., увеличена с 30% спрямо днешна дата. Средната работна заплата би трябвало да бъде около 2500 лв. Това са разчетите ни база икономически анализ, ако се задържи икономиката в темповете преди пандемията“, уточни Сиди. Относно минималната работна заплата ВМРО ще предложи тя да се определя по сектори.

„ВМРО 130 години говори по темата Македония и работи по тази тема, в голяма част от времето с оръжие с ръка“, зави кандидат-депутатът на партията. Относно думите на евродепутата Ангел Джамбазки „нашата Македония“ той поясни, че в Македония се е случвало българското възраждане.

„Ние никога не сме спирали да твърдим, че хората в Македония до 1944 г. са говорили български и са били българи. Не само ние – целият свят го твърди. Това имаме предвид под „нашата Македония“, нямаме териториални претенции към днешна Северна Македония“, поясни Александър Сиди.

Според него мерките срещу коронавируса в момента не са адекватни и правителството е дълг към бизнеса. „Виждаме, че мерките сутрин са едни, вечер са други. Това не е правилно по отношение на бизнеса“, коментира Сиди. По думите му причината са общественият натиск и предизборната ситуация.

„Проблемът е в обществените очаквани, в изборите, в това да не обидим някого днес и сега заради изборите. Здравната криза не трябва да се управлява през обществените нагласи“, коментира кандидат-депутатът на ВМРО.

На въпроса с кого би се коалирала ВМРО след изборите той отговори: „Няма невъзможни коалиции относно политическите субекти. ДПС е извън тях, защото по-скоро е икономически субект“. По думите му партията не би се коалирала с формации, които подкрепят гей браковете и предлагат безусловна подкрепа за Северна Македония.

„Коалиция с БСП би била трудна, но не е невъзможна“, уточни Сиди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *