Александър Маринов: Разделението на върха в ДПС се задълбочава

Една гореща политическа седмица отмина, очакват ни още по-наситени със събития дни. Една парламентарна група се разпадна -„Величие“, дали това ще се случи и в ДПС – вероятно съвсем скоро ще разберем. Продължава разделението в Движението, след срещата в „Росенец“ Пеевски се обърна с призив към Доган за единение.

По тези теми говориха пред Евронюз България политологът Георги Проданов и бившият съветник на президента Александър Маринов.

„На повърхността виждаме поредица от жестове за примиряване (в ДПС) – никой не иска да бъде носител на раздора. Но във висшия слой на ДПС разделението продължава и се задълбочава. Проблемът е, че колективните органи не функционират. Но ДПС е по-особена партия – в нея няма да видим онези спектакли, които виждаме в други партии“, заяви Маринов.

„Не знам дали народът иска правителство, но Делян Пеевски иска – тук и сега. Със сигурност има връзка между опита за реализация на втория мандат и състоянието на ДПС. Ако той успее да формира някакво правителство – дори на абсолютното малцинство – това ще придаде различен прочит на противоречието между него и Ахмед Доган. Но ако върне втория мандат, той приключва спора си с Доган“, каза Проданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *