Александър Везенков се разсмя на въпрос за милиони

Вярно ли е, че Александър Везенков ще получава по 1 милион долара месечно в Сакраменто Кингс следващата кампания? Такъв въпрос беше зададен на звездния баскетболист в ефира на БНТ.

Сашо се засмя и отговори: „Не сме стигали нито до цифри, нито до нищо. Казахме си, че най-честно е за мен, Олимпиакос и за тях (Сакраменто), да се съсредоточа върху заключителния етап на сезона и след кампанията вече да говорим“.

Везенков и Олимпиакос стигнаха до второто място в Евролигата, а сега ще се опитат да станат шампиони на Гърция.

Сашо е считан от мнозина специалисти за най-силният баскетболист играещ сега в Европа.

Има вариант, в който той да премине скоро в Сакраменто Кингс от НБА. Ако това се случи, Везенков най-вероятно няма да е сред лидерите по заплата в тима като начало. Наложи ли се обаче Сашо Везенков в „Лигата на извънземните“ може да се очаква да взима много по-големи заплати отколкото в Европа.

През следващия сезон звездата на Сакраменто Де’Аарън Фокс ще прибере над 32 милиона и 600 хиляди долара заплата за кампанията. През този сезон играчите на Кингс прибраха по около 5 милиона и 700 хиляди долара средна годишна заплата. Естествено сумата е толкова висока заради грамадните възнаграждения, които взимат титулярите на отбора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *