Алберт Попов тренира на Витоша преди Световната купа в Банско

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов ще тренира на Витоша преди двата гигантски слалома, валидни за Световната купа в Банско през уикенда. Вчера 23-годишният софиянец изпробва пистата под връх Тодорка, но с щаба му са решили днес да тренират близо до София. Попов, който на световното първенство в Кортина д`Ампецо завърши 24-и в същата дисциплина, е в отлична форма и е останал доволен от трасето в Банско.

Днес у нас пристигат останалите 60 алпийци, които ще стартират в събота и неделя. Представителите на 19-е нации задължително трябва да представят отрицателен PCR тест. Изследване ще им бъде направено и на тръгване, за да могат да се приберат безаварийно. Следващата спирка на Белия керван е австрийският зимен курорт Заалбах – Хинтерглем, който ще е домакин на две спускания и един Супер Г. Младите скиори пък ще останат в Банско, където на 1 март стартира световното първенство за младежи.

1000 човека се грижат за престижното ни домакинството, като по-голямата част от тях са ангажирани с поддръжката на пистата.

„Пистата е заледена и готова за предстоящите авторитетни прояви“, коментира по-рано Виктор Гичев. Той ще е рейс директор на стартовете за СК и младежкото СП. В обработката се включиха от 101 алпийски полк, както и от концесионера на ски зоната „Юлен“.

За петък е предвидена една свободна тренировка. Спортистите и техните щабове ще прекарат времето си у нас в един хотел, в т. нар. „балон“. Има и изискване скиорите, организаторите и всички, които са замесени в подготовката да са с предпазни маски от най-висок клас – FFP2.

Предстоящата Световна купа ще е петата поредна за Банско в зимните спортове. Във времето, когато тя ще се проведе, календарът на ФИС не предвижда други събитията при мъжете и затова всички фенове по света ще приковат погледи към Бъндеришка поляна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *