Алберт Попов с рекорд в Европейската купа

Алберт Попов с рекорд в Европейската купа

Звездата на българските алпийски ски Алберт Попов записа личен рекорд в Европейската купа. В слалома в Обереген (Италия) националът ни се нареди на призовото трето място, като остана само на 0,83 сек. от победителя Александър Стен Олсен (Норвегия).

Досега най-доброто класиране на софиянеца в Европейската купа бе осмото място на гигантски слалом през 2018-а във Фолгария-Лавароне. Втори на 0,55 сек. от норвежеца е Антон Тремел (Германия). Аби раздели 3-тото място с френската легенда и бронзов олимпийски медалист в комбинацията от Пьончан 2018 Виктор Мюфа-Жанде.

В първия манш Попов бе осми, но във втория кара безупречно и се качи на подиума. Вторият ни участник в Обереген – Камен Златков, завърши 29-и на 4,92 сек. от победителя, като в първия манш бе 38-и.

Класирането на Попов е най-доброто в алпийските ни ски за Европейска купа след ерата Петър Попангелов. Утре националите ни ще стартират и в слалома за ЕК във Вал ди Фаса (Ит).

Междувременно стана ясно, че от организационния комитет на игрите в Пекин 2022 ще предоставят на акредитираните участници достъп до социални мрежи, блокирани в Китай, включително Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Новината бе съобщена от Международния олимпийски комитет (МОК).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *