Акция в Разлог срещу участници в схема „Дърва срещу глас”, един задържан

„Един човек е задържан при акция в Разлог на служители на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) – Благоевград, Районното управление в Разлог, Националната агенция по приходите, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Регионалната дирекция по горите (РДГ) – Благоевград. В рамките на национална специализирана полицейска акция се проверяват 24 обекта на територията на Разлог”, каза на брифинг вчера директорът на ОДМВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев.

Акцията е по линия противодействие на битовата и конвенционалната престъпност в малките населени места, както и закононарушения и спекулации с цените на дървата и пелетите за отопление с оглед предстоящия отоплителен сезон, пише „Струма“.

Акцията в област Благоевград започва от Разлог и това не е случайно, посочи ст. комисар Кандев. По думите му причина е характеристиката на района, но акцията ще продължи на територията на цялата област.

В акцията участват 45-има служители на ОДМВР – Благоевград, четирима от БАБХ, осем проверяващи служители от НАП и също толкова от РДГ – Благоевград. Сред проверяваните обекти са дърводобивни и дървопреработвателни фирми. Проверки се извършват и в цехове за пелети, както и в търговски обекти, в които се предлагат акцизни стоки.

Към момента има открити акцизни стоки без бандерол в един магазин. В тази връзка е задържано едно лице, посочи директорът на ОДМВР – Благоевград.

В рамките на специализираната акция се проверяват и фирми, и магазини, в които е възможно да има т. нар. „тефтери с вересии“, което предполага по-задълбочена проверка за търговия с гласове, посочи ст. комисар Кандев. Проверяват се и вече добити от гражданите дърва, както и се беседва с тях дали им е оказвано влияние, разясни ст. комисар Кандев. Проверява се и всеки получен сигнал за лица, занимаващи се с незаконна дейност. Има два случая на телефонни измами по схема, по която измамените плащат за дърва за огрев, които не получават.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Нинова в Благоевград: Получаваме признание за направеното
Next post Жителите на Добринище събират подписи да си върнат полицейския участък