Ако ядете тази риба 2 пъти седмично ще забравите за проблемите с щитовидната жлеза

Консумацията на един вид риба е особено полезна за всеки, който има много повишен риск от развитие на хипотиреоидизъм.

Солените храни предизвикват оток, бъбреците и черният дроб страдат най-много от тяхната консумация. Но има един солен продукт, който е много полезен за здравето. Руският диетолог д-р Оксана Дмитриева съветва всички без изключение да го ядат поне два пъти седмично.

„Херингата е морска риба, в която има много полезни вещества: от йод и омега-3 до фосфор, желязо, цинк. Например, мастните киселини в нея имат противовъзпалително действие, допринасят за профилактиката на много заболявания, подпомагат нормалната регенерация на кръвта“, отбелязва медикът.

Ето защо тя препоръчва да се яде херинга поне веднъж седмично, а най-добре два пъти. Според експерта херингата в диетата ще ви помогне да спите по-добре, да отслабнете по-бързо и да се справите с нервното напрежение. Това се дължи на съдържанието на омега-3 киселини.

Витамините A, D, E, K и протеинът в тази риба ще ускори изграждането на клетките, метаболизма. Освен това тези вещества ще нормализират функционирането на щитовидната жлеза. В последния случай йодът, който се намира в тази вкусна осолена риба, също ще помогне.

Д-р Дмитриева препоръчва тази риба да се яде преди обяд. Осолената херинга е идеалният вариант за лека закуска. Въпреки съдържанието на сол, тя е полезна за щитовидната жлеза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *