Адвокат Мария Петрова за болница „Лозенец“: Очаквам обвинителни актове

Когато не се спазва установения ред за извършване на трансплантации, това е престъпление. Това каза адвокат Мария Петрова по Нова тв след като вчера здравният министър съобщи за незаконни трансплантации от живи донори, източване на здравната каса и отрицателни финансови резултати при проверката на “Медицински надзор” в болница “Лозенец”.

„От това, което министър Кацаров каза, имаме всички основания да казваме, че трима човека, от медицинска гледна точка, са били по-подходящи от този, на когото е извършена операцията“, каза още тя.

Става въпрос за трима души, за които се твърди, че са били предредени за трансплантация от висш служител в държавната администрация,който дори не е бил включен в списъка на чакащите и е трансплантиран приоритетно. По думите й, ако се докаже това, което министър Кацаров е извел като информация, хората могат да си потърсят отговорност от държавата.

„Никой не може да ме убеди, че това се е случило веднъж спорадично, а документите толкова бързо да бъдат преправени, без знанието на всички контролни органи, включително служители в министерството на здравеопазването“, каза още тя. „Очаквам да видя обвинителни актове и дела“, допълни адвокат Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *